Voor docenten

Deze site worden ingezet als aanvulling op de gewone lessen, maar ook als vervanging. Suggesties zijn natuurlijk welkom! Als je mee wilt schrijven/werken kun je altijd contact opnemen.

Aanvullend

Natuurlijk kan deze site worden ingezet als extra bron. Leerlingen kunnen hier extra informatie weghalen, naast bijvoorbeeld hun docent, het boek of elkaar.

Vervangend (Flipping the Classroom)

Mijn doel is om de filmpjes uiteindelijk de les te laten vervangen. De leerlingen volgen dan thuis de uitleg, in hun eigen tijd, op hun eigen tempo. In de les gaan ze dan aan de slag met de sommen, zodat ze echt bezig zijn met de stof. Bovendien hebben ze in de les de beschikking over directe hulp van de docent.

Dit principe wordt flipping the classroom genoemd. Op dit moment wordt er veel onderzoek naar gedaan en wordt het door verschillende docenten toegepast. De effecten op lange termijn zijn nog onbekend, maar de mensen die ermee werken, zijn er laaiend over (waaronder ikzelf). Een uitgebreide beschrijving hiervan kun je vinden in het menu hiernaast onder het kopje flipping the classroom.